• Short title article: Zbog duga od 2000 KM

Suan Halilović je dobio 36 godina zatvora, Nihad Hukić 32 godine, Suvad Djedović 30, dok je Samid Šabanović dobio 20 godina zatvora.

U Osnovnom sudu Distrikta Brčko BiH Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović osuđeni su na ukupno 118 godina zatvora za otmicu i svirepo ubojstvo Edina Zejćirovića iz Ratkovića kod Čelića, potvrđeno je za Avaz iz Tužiteljstva Distrikta Brčko BiH.

U presudi koja je danas izrečena Suan Halilović je dobio 36 godina zatvora, Nihad Hukić 32 godine, Suvad Djedović 30, dok je Samid Šabanović dobio 20 godina zatvora.

Optužene je 17. studenog 2019. godine okupio Suan Halilović jer mu je, prema navodima optužnice, Zejćirović dugovao 2.000 KM. Uspjeli su ga namamiti u automobil Peugeot 607 u vlasništvu Halilovića. Odmah su ga počeli udarati dok su se vozili od Brčkog prema mjestu Vučilovac, na obali rijeke Save.

Na nasipu u Vučilovcu optuženi su nastavili tući Zejćirovića, koristili su elektrošoker i kombinirke kojim su mu otkinuli srednji prst. Monstruozni zločin su snimali, a na snimci se moglo vidjeti kako je Halilović urinirao po krvavom tijelu Edina Zejćirovića.